företagsmäklare stockholm

Sth logga

Vill du sälja företag & rörelse?

Att samarbeta med en välrenommerad företagsmäklare kan vara guld värt för den som av någon anledning inte kan eller vill fortsätta att driva en rörelse & företag. Det är oftast en väldig komplex affär att att sälja företag & rörelse så var beredd på att det kan ta lång tid innan man har lyckats sälja. Så undvik Företagsmäklare som utlovar en snabb försäljning av ditt  företag & rörelse. Det bästa är att förbereda en försäljning upp till flera år framåt om möjligheten finns, för att få ut en maximal utdelning vid en försäljning med tanke på konjuktur, rätt pris och planering för skatte effekter. Stockholms Företagsmäklare AB är ett exempel på en seriös aktör i branschen företagsförmedling för dig som funderar i dessa banor om du ska sälja företag & rörelse.

Vi arbetar i nära samråd med våra uppdragsgivare och helt konfidentiellt om kunden så önskar. Vi har nära samarbete med expertis i områden där vår kompetens inte räcker till för trots allt tror vi att vi är bäst på att sälja företag & rörelse men ödmjuka inför andra experters kompetens. För vi vill aldrig chansa när du ska göra ditt "livs affär". 

Vi sköter hela processen med försäljningen & förmedlingen av sälja företag & rörelse, då kan du koncentrera dig till 100% att driva din rörelse & företag i samma goda anda som tidigare  fram tills överlåtelsen sker. Det viktigaste att tänka på när man har bestämt sig för att sälja företag & rörelse är att det kommer i 99 fall av 100 att ta mycket längre tid än man tror och att man är förberedd på det. 

Självklart har tiden på överlåtelsen också att göra med det pris man vill få ut för en rörelse & företag . För ett företagsvärde är oftast inte det samma som ett marknadsvärde (Det pris företaget till slut säljs för) Det är naturligt att köpare och säljare värderar rörelse & företag  olika. Som exempel så är det väldigt svårt att få betalt för s.k. outnyttjad potential och framtida händelser och tyvärr för den företagaren som inte skött sitt företag alltför väl får ofta mycket mindre betalt och sälja än vad den som skött sin rörelse & företag väl får.

Vi på stockholms Företagsmäklare AB arbetar dagligen med värderingar av rörelse & företag i olika branscher, att värdera små och medelstora rörelse & företag  skiljer sig ofta i det fallet att ett börsnoterat företag värderas efter avkastning av kapital som förväntas på en viss period medan ett mindre företag värderas efter vad någon är villig att betala för rörelse & företag  vid en ev försäljning på marknaden. Det viktigaste värderings parametern är läget och med det menas att det finns en marknad utanför dörren som är attraktiv för tex en restaurang rörelse. Sen är hyran av stor betydelse, för en för hög hyresnivå kan äventyra hela rörelsen & företagets existens på sikt. Ibland tackar vi nej till uppdrag där läget och/eller hyresnivån har omöjligjort en förmedling av rörelse & företag.

Med dessa ord som är skrivna efter vår erfarenhet vill vi bidra med en liten inblick i hur marknaden fungerar från vårt synsätt och vi tror att det blir lättare att gå in i en säljprocess om man är medveten om vad som kan komma att ske. Stockholms Företagsmäklare AB har ett moraliskt ansvar att både köpare och säljare blir vinnare i affären.

Kontakta gärna oss för en värdering/konsultation för att diskutera helt förutsättningslöst en förmedling av din rörelse & företag , för den kommer komma med all säkerhet en dag och då är det bättre att planera för den i tid.

Beskrivning av Förmedlingsprocess!

 • Upptaktsmöte, mäklaren träffar säljaren, samlar in relevant fakta om företaget
 • Mäklaren träffar säljaren igen för att ge sin syn på försäljningen och förmedlingsuppdrag upprättas.
 • Mäklaren gör en objektbeskrivning och kontaktar tänkbara köpare och annonserar i relevanta medier och lägger upp objektet på hemsidan och kontaktar hyresvärdar och  ev. myndigheter om vad som sker.
 • Mäklaren håller kontakt med budgivare och potentiella köpare och informerar säljaren om pågående händelser.
 • Mäklaren  har visning för tänkbara köpare som har dom ekonomiska och kunskapsmässiga möjligheterna att köpa företaget.
 • Om intresset kvarstår från köparnas sida efter visning och mer genomgående analys av företaget påbörjas förhandlingar mellan säljare och köpare.
 • Framtagning av köpeavtal och erläggande av handpenning.
 • Presentation av köpare till hyresvärd och ev. myndigheter.
 • Tillträde för köparen och överföring av slutlikvid till säljaren
 • Uppföljning.

För att genomföra en lyckad förmedling behövs följande dokumentation!

 • Resultat & Balans Räkning dom senaste 3 åren
 • Gällande Hyresavtal med alla bilagor
 • Aktuell Hyresavi.
 • Ritning över lokalerna
 • Registreringsbevis från innevarande år
 • Bolagsordning
 • Bokslut senaste 
 • Godkännande från myndigheter(Alkohol, Brand, Miljö&Hälsa etc)
 • Inventarieförteckning
 • Leasingavtal
 • Försäkrings handlingar.
 • Besiktningsprotokoll (Ventilation,fastighet etc)
 • Annan relevant dokumentation för verksamheten.
 • Förteckning över anställda, anställningsvillkor och förmåner 
 
Kontakta Stockholns Företagsmäklare när du skall Sälja företag & rörelse

Med oss har du en unik chans att sälja din verksamhet till ett riktigt bra pris.
Ta därför kontakt med oss redan idag! Genom att fylla i formuläret nedan. Vi kontaktar dig snarast för en villkorslös diskussion. Det går även bra att ringa på 08-599 970 90.

Hur lång tid tar det att sälja ett företag?

Det brukar ta längre tid att sälja ett företag än en bostad. Den genomsnittliga tiden för att sälja ett företag är vanligen mellan fyra till 6 månader. Men det finns undantag. Vissa företag säljs inom en månad när den sätts ut på marknaden. Andra kan ta flera år att attrahera rätt köpare fast företagsmäklaren söker upp och pratar med potentiella köpare varje dag.

Tyvärr finns det inga " Quick fix " och man kan aldrig tvinga fram en försäljning om man inte sätter ett pris som är långt under marknadsvärdet och det ska man självklart undvika. En bra tumregel är när det gäller försäljning av restauranger är att priserna brukar oftast hamna på 40-50 % av omsättningen sen regleras det slutliga priset ofta av hyresnivån som bör ligga på 8-10 % av netto omsättningen. Är det ett extremt bra läge kan i undantagsfall priserna ligger på upp emot 100 % av omsättningen men oftast är det då konstigt nog väldigt dåligt skötta företag på en bra gata där köparen ser en potentiell med att minst dubbla omsättningen inom en snar framtid.

Kom ihåg att köparna är bara beredda att betala för vad företaget presterar vid köp ögonblicket och inte för den potentiella framtiden. Därför är det viktigt att som vi i företags sammanhang kallar " Klä bruden " det betyder att man gör företaget så attraktivt som möjligt på marknaden genom att satsa mer än man någonsin gjort på omsättning, kundbelåtenhet, marknadsföring, rena lokaler m.m. för den insatsen får man oftast tillbaka vid en försäljning. Tänk lite som bostadsmäklarna tänker med " Home staging ".